lördag 19 september 2009

Auberginsoppa med cannellinibönor och ricottaost

Antal personer:
6

Du behöver:

* 1 burk cannellinibönor
* 4 auberginer
* 1 msk olja
* 2 vitlöksklyftor
* 1 chilifrukt
* 1 msk hackad färsk basilika
* 1 msk hacka färsk persilja
* 5 dl grönsaksbuljong
* 250 g ricottaost
* Salt och peppar



Sätt på ugnen på högsta möjliga temperatur. Ta en tandpetare el dyl och pricka auberginerna. Detta för att vätskan ska kunna komma ut. Lägg auberginerna på en plåt och låt stå i ugnen ca 40 minuter.

Hacka vitlök och fräs tillsammans med olivolja i en gryta. Skiva chili och lägg i grytan tillsammans med basilika och persilja. Blanda om. Gröp ur auberginerna och lägg i. De har efter att stått i ugnen fått en aromrik smak. Tillsätt grönsaksbuljong och cannellinibönor. Låt koka upp för att sedan sjuda ca 20 minuter. Salta och peppra. Använd en stavmixer för att få till en önskad konsistens. Fördela ricottaosten fint och strö över.

mmmm