söndag 27 december 2009

chana masala-kikärt curry

ingredienser:

1-2 msk olja
1 medelstor lök
1 medelstor röd paprika
1 medium granny smith äpple
salt
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk malen kryddpeppar
1/2 tsk malen kryddnejlikor
nypa chilipeppar, cayennepeppar
2 tsk tomatpure
3/4 kopp kyckling bulong
3 koppar kokta kikärtor
2 msk farinsocker
persilja som garnering


värm oljan i stek panna.
tillsätt lök och paprika och koka 3-4 min tills de blir mjuk.
tillsätt äpple och en nypa salt och koka 3-4 min tills äpplet mjuknar.
tillsätt alla kryddor.
och purén.
rör i hop allt...
tillsätt sedan kikärtorna,kycklingbuljongen och farin sockret.
låt allt sjuda i 15 min. är den för tunn så kan man höja värmen lite så att vätskan kokar bort.

garnera sen med persilja eller någon annan grön krydda.

tips! jag tillsatte 1 vitlöks klyfta det blev toppen.